Interessante sectoren in uitdagende tijden

24/08/2022 Robert de Bruijn

Wil jij ondernemen of je positie binnen jouw organisatie verstevigen? Waar een wil is, is een weg! Een goede voorbereiding en opleiding is van belang om stevig in je schoenen te staan. Volg dus een opleiding aan onze school en verzeker jouw toekomst op de arbeidsmarkt.

Het zijn uitdagende tijden. Hierdoor zien we een toename in de creativiteit, vindingrijkheid en innovativiteit van ondernemingen en werknemers. Kleine bedrijven springen her en der uit de grond en dat is interessant. Ondernemingen die starten wanneer anderen ophouden, worden anticyclische bedrijven genoemd. Deze bedrijven zijn beter gewapend tegen verrassingen en kunnen dubbel genieten van de relance. Wanneer de economie zich richting een positieve trend duwt, stijgt de waarde van eerder genomen investering. Anticyclische bedrijven zijn dus een zeer mooie investering. Ik som graag een aantal interessante sectoren voor jou op, en verwijs naar een oud-student met een florerende horecazaak.

Interessante sectoren

Boekhoudkunde

Een sector met een enorme vraag naar geschoold personeel. Tijdens interessante economische veranderingen zijn ondernemers naarstig op zoek naar goede financiële raadgevers. Zo moet de winstgevendheid van bedrijven goed opgevolgd worden, alsook alle geldstromen en de cashpositie. In turbulente tijden zijn diegenen met de beste adviseurs, de grote winnaar. Start je carrière als boekhouder en geniet van absolute werkzekerheid en een mooie verloning.

Retailsector

Een andere interessante branche, is de retailsector. De verkoop van allerhande goederen blijft een noodzakelijke financiële tak binnen onze economie. Dit gebeurt zowel via webshops als fysieke winkels. Voor deze laatste kennen we sinds een aantal jaren een nieuwe trend: de pop-up winkels. Een mooi gegeven aangezien het voor zowel de verhuurder als huurder zeer interessant is. Vind je als ondernemer een pand met potentieel? Spreek dan een aanvaardbaar en voordelig tarief af met de verhuurder. Gebruik deze huurperiode als testfase en evalueer op het einde van de termijn.

Een andere trend binnen de retailsector, is de bulkverkoop. Consumenten kopen tijdens turbulente tijden bepaalde producten in bulk aan. Hierdoor daalt de stukprijs, wat het interessant maakt. Als ondernemer is het slim om je hierop voor te bereiden en je klanten hierover te informeren.

Schoonheidssector

Of het nu uitdagende tijden zijn, of tijden waarin we collectief ontspannen, onze uitstraling blijft steevast van belang. Ben jij geïnteresseerd in de beautysector? Als zelfstandige aan de slaggaan binnen deze sector, is een zeer interessante stap in jouw carrière. Met de juiste opleiding, adequate planning en goede motivatie sta jij binnenkort aan de basis van anderen hun schoonheid.

Coaching

Tijdens fascinerende tijden reflecteren we al eens graag over ons leven. Hierbij worden we steeds vaker bijgestaan door een professionele begeleider. De vraag hiernaar stijgt dan ook continu. Wil jij aan de slag gaan binnen deze nobele sector die enorm veel voldoening geeft? Wil jij samen met je cliënteel aan een nieuwe stap beginnen? Zet je beste beentje voor en wandel richting jouw nieuwe toekomst!

Youssef en succes

"Wanneer een opportuniteit zich voordoet, moet je die grijpen.", aldus Youssef. Volgens hem moet je ondernemen tijdens uitdagende tijden in plaats van af te wachten. Zo volgde hij verscheidene opleidingen via onze school en begon voorbereid aan een mooi avontuur. "Nadat ik mijn diploma kreeg, begon mijn zoektocht naar een mooi handelspand, dat ik dan ook snel vond.", zegt Youssef. Vandaag plukt hij de vruchten van zijn weloverwogen stap richting zelfstandig ondernemer. "Ik investeerde in mijn eigen zaak, die vandaag floreert. Ik krijg talloze reservaties, de bestellingen komen aan hoog tempo binnen en de mooie recensies stromen binnen."

"Wachten op het juiste moment om te ondernemen, duurt soms erg lang. Daarom besloot ik om dat moment zelf te maken.", zegt Youssef me op het einde van het gesprek. "Onderneem wanneer je dat wilt, maar doe het met de juiste kennis en goede voorbereiding.".


relatedBlogs

Vijf diploma's waarmee je in elke sector scoort

Magische beauty tricks: feit of fabel?

Alles wat je moet weten over Sportmasseur worden


previousLabel

Gelukkig is er Lucky, de (f)luisterhond!

nextLabel

Vier tips van de conditietrainer

blogTags


Interessante sectorenSectorSectorenBoekhoudkundeBoekhoudenBoekhouderRetailVerkoopWebshopE-commerceWinkelPop-upSchoonheidszorgenBeautyCoaching

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-