cpHomeBreadcrumb / Sport /Corrective exercises

Corrective exercises

 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€666
payInTerms

Personal trainer, cpProfessionWithFuture

Foute bewegingen en beperkte mobiliteit identificeren bij klanten is stap 1. Deze fouten doeltreffend corrigeren en mogelijke blessures voorkomen is waar jij als PT gaat shinen. Volg deze tweedaagse cursus Corrective Exercises om alles te weten komen over mobiliteit en corrigerende oefeningen. De mastercoaches leggen je in detail uit hoe je jouw klanten flexibeler maakt en hun algemene prestaties verbetert. Je krijgt een overvloed aan oefeningen mee die jouw personal coaching tot een hoger niveau gaan tillen. Van lenigheidsoefeningen tot corrigerende oefeningen, je leert ze allemaal!

In het eerste deel focusen we op mobility drills. Wil jouw klant hoger springen, sneller lopen of vlugger zwemmen? Dan heb jij de juiste oefeningen voor hem of haar klaar. Je krijgt een heleboel functionele en dynamische oefeningen mee, van de nek tot de enkels. In het tweede deel leer je hoe je de houding van je klant observeert en corrigeert.

Deze opleiding bevat essentiële oefeningen voor elke personal trainer, personal coach of kinesist. Dankzij de talrijke oefenvormen til jij jouw coachingskills ongetwijfeld naar een hoger niveau.

Movement is a medicine for creating change in a person's physical, emotional, and mental states.

Carol Welch
cpWouldYou
 • de prestaties van jouw klanten verbeteren
 • jouw klanten flexibeler maken met lenigheidsoefeningen
 • een heleboel nieuwe oefeningen ontdekken en leren gebruiken
 • de houding van jouw klanten analyseren en corrigeren
 • les krijgen van professionele coaches
Corrective exercises
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • cpEducationTypeProfessional
 • €666
 • payInTerms
cpProgram Corrective exercises
Corrective exercises avondschool
cpCourseContent
 • Mobility drills
 • Corrective exercises
Volwassenenonderwijs Corrective exercises
cpSkillsAndSkills
 • Je weet hoe je jouw klanten coachen naar betere sportprestaties coacht
 • Je hebt een arsenaal aan verschillende oefeningen en weet welke oefeningen goed zijn voor elke klant
 • Je weet hoe je de houding van je klant analyseert en corrigeert waar nodig
Corrective exercises volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig personal trainer of coach
 • Personal coach in een fitnesscentrum of sportschool
 • Sport-, bewegings-, motivatie- of lifestylecoach in een gezondheidscentrum
 • Kinesist

cpStartingDatesGroupCourse Corrective exercises

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Corrective exercisesSaturday06-01-202413-01-2024Gent10:00 - 18:00subscribe-card
Corrective exercisesSaturday23-03-202430-03-2024Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Corrective exercises bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 8 uur, inclusief pauze. Tijdens de lessen leer je eerst een hoop lenigheidsoefeningen. Daarna leer je de houding van je klanten observeren en de juiste oefeningen toepassen om die houding te verbeteren. De mastercoaches brengen je de nodige tips & tricks bij zodat jij perfect voorbereid bent om je cliënteel professioneel te begeleiden. Aan het einde van de cursus ben jij in staat de mobiliteit van elke klant te verbeteren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Corrective exercises vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Corrective exercises bedraagt 666.00 euro. Dit bedrag omvat een online cursus, professionele begeleiding van de mastercoaches en het gebruik van de lokalen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!
Corrective exercises
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €666
 • payInTerms

cpStartNewCarreer Corrective exercises. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360cpOnSubscribe
€359.28 beforeFirstLesson

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Corrective exercises

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Angie B.
Angie B.

Aventuz sluit helemaal aan bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het lichaam en beweging. Als atleet heb ik zelf blessures gehad. Gelukkig ben ik met de juiste mensen in contact gekomen die het steeds tot een goed einde wisten te brengen. Dat fascineert me enorm, maar om nu nog 5 jaar te studeren om kiné te worden, is wat onrealistisch. Een opleiding zoals die van Aventuz, die specifiek gericht is op bepaalde zaken, sluit daarom perfect aan bij mijn wensen. Voor mij was dat dé motivatie om de opleiding te volgen.
 
PT worden is vandaag nog niet erkend. Iedereen kan PT worden. Toch is het belangrijk om een minimum aan know-how en een bewijs te hebben dat je een bepaalde opleiding achter de rug hebt vooraleer je van start gaat.
 
Bij de modules 1 tot en met 4 is er duidelijk een rode draad. Ze volgen goed op elkaar. In de eerste module (Intake en Screening) ga je kijken waar de problemen liggen. In modules 2, 3 en 4 leer je die problemen doeltreffend aanpakken.

Emilie V.
Emilie V.

Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden.
 
Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden.
 
Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van mijn klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder.
 
De mastercoaches leggen gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten.
 
Je hebt les met een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen.

Rudy B.
Rudy B.

Door in contact te komen met Johan kwam ik bij de Aventuz Academy terecht en ik besloot de volledig opleiding te volgen. Tijdens de verschillende modules heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mensen beter kan helpen, op een meer functionele manier. Zo krijg ik effectief problemen en klachten van mensen opgelost.
 
Wat me vooral verraste in de modules van Aventuz waren het soort bewegingen dat de mastercoaches ons hebben aangeleerd. Veel van de functional movements had ik nog nooit gezien. Er werd steeds diep ingegaan op hoe je de oefening uitvoert, voor wie de oefening toepasselijk is en waar je op moet letten. Zo heb ik mijn repertoire enorm uitgebreid.
 
Wat enorm motiverend is, is dat de mastercoaches vol passie en energie lesgeven. Ze staan altijd bereid om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ook na de lessen kan je vragen stellen of feedback vragen. Dat helpt enorm om de leerstof onder de knie te krijgen en correct toe te passen. Over het algemeen ben ik super tevreden van de opleiding en de coaches.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0